Renalfa Solarpro Group, a KER TOKI Power AD anyavállalata

2024. január 31.

A KER TOKI Power nem új szerepelő a magyarországi villamos energia kereskedelem, azon belül is a zöldáram kereskedelmének piacán. Sőt, anyavállalata és a csoport többi tagja révén számos működési területen csatlakozik hazánkhoz, a régióhoz. Legújabb cikkünkben ezeket mutatjuk be.

A KER TOKI Power AD anyacége

A KER TOKI Power AD anyavállalata, a Renalfa Solarpro Group Délkelet-Európa vezető zöld energia befektetési társasága. Leányvállalatai révén a szektor számos területén tölt be vezető szerepet a régióban.

A bécsi székhelyű vállalatcsoport tiszta energiával és e-mobilitással foglalkozik. A befektetési csoport üzleti modellje magában foglalja a teljes nap- és szélerőmű értékláncot a projektindítástól az eszközüzemeltetésig.

A cégcsoport leányvállalatai

A zöld energiával foglalkozó holding az évek során jelentős méretű és piaci erejű vállalatcsoporttá fejlődött. A KER TOKI Power AD-n kívül még számos, az áramkereskedelmi tevékenységgel szorosan összekapcsolódó vállalat tartozik hozzá.

Solarpro Holding: A Solarpro Holding ipari jellegű naperőművek generál kivitelezését (EPC Contracting), valamint üzemeltetését és karbantartását (Operation & Maintenance) végzi. A legalább 1000 főt foglalkoztató cégcsoport eddig több mint 30 országban valósított meg 6 gigawatt összteljesítményt meghaladó projekteket.

Renalfa IPP: A Renalfa IPP a francia RGREEN INVEST befektetési csoporttal közösen fejleszt összesen 882 megawattot meghaladó napenergia-termelő kapacitást hazánk mellett Bulgáriában, Észak-Macedóniában és Romániában.

SPARK: A SPARK a legelső, kizárólag elektromos járművekből álló autóflottával rendelkező autómegosztó vállalat, amely 2016-ban kezdte meg működését Vilniusban. A flottát jelenleg 2000 elektromos jármű alkotja, Litvánia mellett Bulgáriában és Romániában van jelen.

Eldrive: Az Eldrive több mint 800 telepített töltőállomásával a legnagyobb elektromos jármű töltőállomás-üzemeltető Bulgáriában, Romániában és Litvániában.

Az egyes leányvállalatokat hamarosan részletesebben is bemutatjuk blogunkon.

A sikeres dekarbonizációhoz nélkülözhetetlen a Scope kategóriák ismerete

A sikeres dekarbonizációhoz nélkülözhetetlen a Scope kategóriák ismerete

Hogy egy vállalat sikeres lehessen a dekarbonizáció terén, nélkülözhetetlen az, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását hatékonyan mérje, nyomon kövesse. Ebben segít a GHG Protokoll üvegházhatású gázok kibocsátásának csoportosítása. A Scope 2 kibocsátás minimalizálható, ha egy vállalat megújuló energiával, akár zöldárammal fedezi villamos energia igényét.

Galgagután és Szentmártonkátán található a csoport két hazai naperőműve

Galgagután és Szentmártonkátán található a csoport két hazai naperőműve

A Nógrád vármegyei Galgagután mintegy 50 megawattos, a Pest vármegyei Szentmártonkátán pedig egy 23 megawattos naperőműve található a KER TOKI Power AD anyavállalatának. Mindkettő zöldmezős beruházás keretében valósult meg a környezetvédelmi szabályok legkörültekintőbb betartásával.

Miért jó választás a zöldáram?

Miért jó választás a zöldáram?

Ha egy vállalatnak nincs lehetősége saját megújuló energiatermelő eszköz telepítésére, akkor a legjobb megoldás, ha olyan kereskedőt választ, aki közvetlenül a megújuló energia termelőktől szerzi be a tiszta villamos energiát.

Dokumentumok

Kapcsolatfelvétel

3 + 12 =