A Renalfa IPP felvásárolja az Alpiq 72,5 MW-os szélerőműparkját Bulgáriában

2023. március 27.

A bécsi székhelyű Renalfa IPP tovább bővíti megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos portfólióját a svájci Alpiq bulgáriai szélerőműparkjának megvásárlásával. A 72,5 MW kapacitású Vetrocom szélerőműpark évente átlagosan 135 GWh éghajlatbarát villamos energiát termel. A Renalfa IPP, a francia RGREEN INVEST infrastruktúra-alapkezelő és a bécsi székhelyű Renalfa Solarpro csoport közös vállalkozása felvásárolja a szélturbinák üzemeltetésére és karbantartására szakosodott Alpiq Wind Services vállalatot, valamint az Alpiq Energia Bulgaria villamosenergia-kereskedelmi üzletágát.

A témáról bővebben itt olvashat.

A sikeres dekarbonizációhoz nélkülözhetetlen a Scope kategóriák ismerete

A sikeres dekarbonizációhoz nélkülözhetetlen a Scope kategóriák ismerete

Hogy egy vállalat sikeres lehessen a dekarbonizáció terén, nélkülözhetetlen az, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását hatékonyan mérje, nyomon kövesse. Ebben segít a GHG Protokoll üvegházhatású gázok kibocsátásának csoportosítása. A Scope 2 kibocsátás minimalizálható, ha egy vállalat megújuló energiával, akár zöldárammal fedezi villamos energia igényét.

Galgagután és Szentmártonkátán található a csoport két hazai naperőműve

Galgagután és Szentmártonkátán található a csoport két hazai naperőműve

A Nógrád vármegyei Galgagután mintegy 50 megawattos, a Pest vármegyei Szentmártonkátán pedig egy 23 megawattos naperőműve található a KER TOKI Power AD anyavállalatának. Mindkettő zöldmezős beruházás keretében valósult meg a környezetvédelmi szabályok legkörültekintőbb betartásával.

Miért jó választás a zöldáram?

Miért jó választás a zöldáram?

Ha egy vállalatnak nincs lehetősége saját megújuló energiatermelő eszköz telepítésére, akkor a legjobb megoldás, ha olyan kereskedőt választ, aki közvetlenül a megújuló energia termelőktől szerzi be a tiszta villamos energiát.

Dokumentumok

Kapcsolatfelvétel

1 + 14 =